Onderweg? Vandaag.be gaat mobiel!

Dodelijk ongeval op Ring zet Antwerpen stil

6 reactiesDodelijk ongeval op Ring zet Antwerpen stil
17 januari 2012

Een ongeval waarbij twaalf voertuigen betrokken waren, heeft dinsdag een dode geëist. De Antwerpse Ring was een tijdlang volledig afgesloten richting Nederland, met enorme verkeerschaos tot gevolg.

Een man van 82 uit Oostende is gisteren gestorven op de Antwerpse Ring. Hij liet het leven in wat tot nu toe ongetwijfeld het omvangrijkste ongeval van het jaar is in Antwerpen. Twaalf wagens raakten erbij betrokken en drie mensen werden zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. “Het was lang geleden dat de Ring volledig werd afgesloten”, zegt commissaris Alain Verstrepen van de federale wegpolitie.

Het ongeval gebeurde iets na 13u. Een kleine Opel met daarin een Oostendenaar en zijn vrouw, begon om onduidelijke reden te slingeren over twee rijvakken, ter hoogte van de afrit Borgerhout. Het wordt niet uitgesloten dat de bestuurder met een gezondheidsprobleem te kampen kreeg. Hij slingerde van het rechterrijvak af, scheurde rakelings langs de Mercedes Vito van Mustafa Kaya (52) en werd op het linkerrijvak gegrepen door de BMW stationwagen met achter het stuur Kimberly Schepens (22). Nog eens drie wagens reden op de stilstaande voertuigen in. Kimberly raakte lichtgewond, de bestuurder van de Opel overleefde de klap niet.

Door die eerste fatale klap moesten vele achterliggende chauffeurs in de remmen en ontstond er een kopstaartaanrijding waarbij nog eens vier vrachtwagens, een bestelwagen en een personenauto betrokken raakten. De bestuurster van de achterste vrachtwagen zat een uur lang gekneld in haar cabine en moest door de brandweer worden bevrijd. Ook de bestuurder van een Mercedes, die inreed op een trekker-oplegger, zat gekneld. Beiden werden met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Baby niet in file geboren

Wegens de enorme ravage moest de Ring richting Nederland helemaal worden afgesloten. De dienst fotogrammetrie bracht het ongeval in kaart, waardoor alle voertuigen relatief snel getakeld konden worden. Maar dat kon de enorme verkeerschaos die ondertussen ontstaan was, niet ongedaan maken. “Wie de Ring op wilde, moest zowat de hele dag aanschuiven vanaf Sint-Niklaas op de E17, vanaf Kontich op de E19 en vanaf Aartselaar op de A12”, zegt Hajo Beekman van het Vlaams Verkeerscentrum.

Rond 17.40u was de Ring weer vrij, maar de problemen op de invalswegen en in het centrum van de stad bleven voortduren. Onder andere een handvol kleinere ongevallen lag aan de oorzaak daarvan. “In de Liefkenshoektunnel, die ongeveer de hele dag tolvrij was, gebeurde niet lang na het grote ongeval op de Ring nog een botsing, waardoor twee rijstroken versperd waren. Ook op de Ring aan het viaduct in Merksem en op de E19 aan de afrit Rumst gebeurden nog twee ongevallen.”

Het leek er ook op dat aan het fileleed een positief kantje te bespeuren viel. Het gerucht deed de ronde dat er een baby was geboren tijdens het aanschuiven, maar dat verhaal bleek niet te kloppen. Een zwangere dame werd wel afgevoerd naar het ZNA Sint-Augustinus, maar haar spruit was bij het ter perse gaan van uw krant nog niet geboren.

Dennis Van Damme, Alex Kestens, Kristin Matthyssen

Foto: BFMTags:antwerpenongevalringScholieren zijn ongemotiveerde leerkrachten beu

Scholieren zijn ongemotiveerde leerkrachten beu
vandaag / 10u23 De schoolgaande jeugd ergert zich aan ongemotiveerde en uitgebluste leerkrachten. Dat blijkt uit een onderzoek van de Vlaamse Scholierenkoepel, die 3.000 Vlaamse leerlingen bevroeg. Dat schrijft Het Nieuwsblad .


Slachtoffers treinramp Buizingen niet te spreken over afstandelijke brief

Slachtoffers treinramp Buizingen niet te spreken over afstandelijke briefvandaag / 09u14 De slachtoffers en nabestaande van de treinramp in Buizingen uit 2010 zijn verbolgen over een afstandelijke brief die ze van het parket hebben aangekregen. Ze worden daarin gevraag niet voortdurend om een stand van zaken te vragen in het…


"We zijn niet verzuurd, kankerpatiënten horen hier gewoon niet thuis"

3 reactiesWe zijn niet verzuurd, kankerpatiënten horen hier gewoon niet thuisvandaag / 08u10 "We zijn niet verzuurd. We hebben niets tegen de kankerpatiënten, maar ze horen hier gewoon niet thuis". Dat zeggen de Gentse flatbewoners toen gisteren bekend raakte ze bij de stad Gent en de provincie een bezwaarschrift hadden ingediend…


Vermiste man na 9 jaar dood teruggevonden

Vermiste man na 9 jaar dood teruggevondenvandaag / 06u51 Negen jaar lang was Bart Gielens uit Mol spoorloos. Gisteren werd zijn lichaam gevonden in het wrak van zijn auto, op de bodem van een zandwinningsput in Dessel. "Eindelijk hebben we duidelijkheid", zegt zijn zus.


Buurman wil petanqueveldje weg

Buurman wil petanqueveldje weg
vandaag / 08u57 In Beringen voert een bewoner een verbeten strijd om een petanqueveldje tegenover zijn huis weg te krijgen. De petanquebaan, waar de buurt bij goed weer gezellig een balletje gooit, zorgt volgens de man voor geluidshinder.


Wie één keer belastingaangifte vergeet krijgt geen boete

Wie één keer belastingaangifte vergeet krijgt geen boetevandaag / 07u13 Wie één keer te laat is met zijn belastingaangifte, hoeft niet langer voor een boete te vrezen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws op basis van een brief van de FOD Financiën.


Benelux richt nieuw centrum voor wapeninspecties op in Peuti

Benelux richt nieuw centrum voor wapeninspecties op in Peutivandaag / 06u39 België, Nederland en Luxemburg hebben een gemeenschappelijk wapenbeheersingsagentschap opgericht. Het Benelux Arms Control Agency (BACA) werd officieel geopend in Peutie (Vilvoorde). Dat heeft het ministerie van Defensie bekendgemaakt.


Senaat zet punt achter "historische zittingsperiode"

Senaat zet punt achter historische zittingsperiode
24 april / 21u43 Met de goedkeuring van de verklaring van de herziening van de Grondwet komt niet alleen een einde aan een zittingsperiode die voorzitster Sabine de Bethune (foto) als "historisch" omschreef, maar ook aan de Senaat zoals die sinds 1995 bestaat.


Fiscale zaak tegen De Gucht gaat toch verder

3 reactiesFiscale zaak tegen De Gucht gaat toch verder24 april / 18u41 In de belastingzaak rond Europees commissaris voor Handel Karel De Gucht en zijn echtgenote Mireille Schreurs, tekent de FOD Financiën cassatieberoep aan tegen het arrest van het Gentse hof van beroep, dat oordeelde dat de Bijzondere…


Leerling-bestuurster rijdt motard dood

Leerling-bestuurster rijdt motard dood24 april / 15u14 Het Mechelse horeca-icoon Jean-Pierre Jacobs (57, foto klein ) is woensdagavond om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Hij kwam van de golfclub toen hij met zijn Harley Davidson in Keerbergen werd aangereden door een prille twintiger.…
Pas in juni meer duidelijkheid over treinramp Wetteren

Pas in juni meer duidelijkheid over treinramp Wetteren24 april / 14u38 Het verslag van de verkeersdeskundige over de omstandigheden en oorzaak van de treinramp vorig jaar in mei in Wetteren, wordt pas in de loop van juni verwacht. Dat meldt het Oost-Vlaamse parket afdeling Dendermonde, gevraagd naar de…Senaat keurt dubbele familienaam goed

Senaat keurt dubbele familienaam goed

1 reactieEx-politiebaas Fernand Koekelberg vrijuit in verkrachtingszaak

Ex-politiebaas Fernand Koekelberg vrijuit in verkrachtingszaak


Pinguïns lokken 100.000 bezoekers naar Planckendael

Pinguïns lokken 100.000 bezoekers naar Planckendael24 april / 13u29 Voor dierenpark Planckendael in Muizen (Mechelen) is het een historische paasvakantie geworden. Zo'n 100.000 bezoekers kwamen tussen de pinguïns wandelen.


Agenten blijven in de cel na mishandeling dakloze

Agenten blijven in de cel na mishandeling dakloze24 april / 13u26 De twee inspecteurs van de federale spoorwegpolitie die aangehouden zijn omdat ze een dakloze mishandeld zouden hebben, blijven in de cel. Dat heeft de Brusselse raadkamer woensdag beslist, zo meldt het Brusselse parket. De twee inspecteurs,…


Fietsers storen zich aan druk verkeer en slechte ondergrond

Fietsers storen zich aan druk verkeer en slechte ondergrond24 april / 13u06 Fietsers storen zich in Vlaanderen vooral aan druk verkeer, een slechte ondergrond en gevaarlijke kruisingen. Dat blijkt uit een bevraging door de Fietsersbond waaraan meer dan 4.000 fietsers participeerden. Uit een studie door de…


"Di Rupo realiseerde 60 procent van beloftes"

12 reactiesDi Rupo realiseerde 60 procent van beloftes24 april / 11u06 De federale regering heeft ruim zestig procent van haar beloftes uit het regeerakkoord volledig ingelost. Dat besluiten althans de Rapporteurs, een groepje burgers dat zelf aan het vergelijken sloeg. Volgens hen zal de regering…


Mogelijk vluchtmisdrijf na dodelijke aanrijding in Antwerpse haven

Mogelijk vluchtmisdrijf na dodelijke aanrijding in Antwerpse haven

4 reactiesBuren willen 'luidruchtige' kankerpatiënten weg

Buren willen 'luidruchtige' kankerpatiënten weg


Touring wil busstroken open stellen voor vlotter verkeer

Touring wil busstroken open stellen voor vlotter verkeer24 april / 07u39 Mobiliteitsorganisatie Touring wil een evaluatie van alle overrijdbare bus- en tramstroken in België, om ze waar mogelijk flexibel in te schakelen voor een vlottere verkeersdoorstroming. Dat meldt Touring donderdagochtend. De…


Trajectcontrole op snelweg efficiënter dan flitspalen

Trajectcontrole op snelweg efficiënter dan flitspalen24 april / 07u23 Er komen beter geen nieuwe flitspalen omdat trajectonroles efficiënter zijn. Dat besluit minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) uit een vergelijkende studie van de UHasselt. Dat schrijft Het Laatste Nieuws .


Door agenten doodgeklopte kat was huisdier van andere agent

1 reactieDoor agenten doodgeklopte kat was huisdier van andere agent24 april / 06u39 Het verhaal rond de kat die maandagavond door twee agenten van de Zwijndrechtse politie werd doodgeslagen, beroert de gemoederen in Zwijndrecht. Zeker nu blijkt dat de kater, Minou, het huisdier was van een andere agent. Die is woest en eist…


Verdachte van moord ei zo na vrijgelaten door gerechtelijke blunder

Verdachte van moord ei zo na vrijgelaten door gerechtelijke blunder24 april / 06u22 Door een administratieve fout bij het gerecht is een man die was aangehouden voor een moord in een flat op het Antwerpse Kiel, ei zo na vrijgelaten uit de gevangenis. Alleen omdat hij nog verdacht wordt van een inbraakpoging, zit hij nog…


Jean-Luc Dehaene praat over ziekte (video)

Jean-Luc Dehaene praat over ziekte (video)23 april / 22u04 Jean-Luc Dehaene heeft voor de camera's van VTM voor het eerst over zijn ziekte en over zijn leven na de politiek gepraat.25 april 2014
9°C 24°C
Poll:

Vindt u dat mensen weinig kunnen verdragen?


Lees ook:
"We zijn niet verzuurd, kankerpatiënten horen hier gewoon niet thuis"


schrijf je in voor de nieuwsbrief


Moordverdachte dreigt vrij te komen na procedurefout

Moordverdachte dreigt vrij te komen na procedurefout

Ontvoerde peuter gezond en wel teruggevonden

Ontvoerde peuter gezond en wel teruggevondenFamilie neemt afscheid van Esteban (9)

Familie neemt afscheid van Esteban (9)
23 april / 16u03 In de kerk van Dolhain (Eupen) is woensdagmiddag afscheid genomen van Esteban Counet, het negenjarig jongetje dat vorige week werd doodgeschoten in Wezet.


Inbreker bijt in hand van chiroleider

Inbreker bijt in hand van chiroleider
23 april / 14u48 Enkele leiders van de Chirogroep Kringel uit Geel-Elsum hebben dinsdagavond aan hun lokaal op Velleke enkele jonge inbrekers betrapt.


8 reactiesHomans is Antwerpse Thatcher

"Homans is Antwerpse Thatcher"

6 reactiesDi Rupo tegen N-VA: Jullie manier van denken dateert uit middeleeuwen

Di Rupo tegen N-VA: "Jullie manier van denken dateert uit middeleeuwen"


Fietsster (51) overleden na aanrijding door vrachtwagen

Fietsster (51) overleden na aanrijding door vrachtwagen
23 april / 13u03 Op de Haspengouwlaan in Sint-Truiden is woensdag rond 9.30 uur een tragisch ongeval gebeurd. Een 51-jarige fietsster werd er gegrepen door een vrachtwagen toen ze de baan wilde oversteken.


Delhaize geeft klanten voortaan inkijk bij slagerij en bakkerij

1 reactieDelhaize geeft klanten voortaan inkijk bij slagerij en bakkerij
23 april / 10u48 Supermarktketen Delhaize heeft dinsdag een uniek winkelconcept voorgesteld in het nieuwe filiaal in Wezembeek-Oppem. "We willen de klanten meer betrekken door met inrichting en technologie te spelen", aldus woordvoerder Roel Dekelver.