Onderweg? Vandaag.be gaat mobiel!

CM voert voorhuwelijkssparen af, andere ziekenfondsen verbaasd

CM voert voorhuwelijkssparen af, andere ziekenfondsen verbaasd
3 november 2010

Na de jaarwissel biedt de Christelijke Mutualiteit (CM) het systeem van voorhuwelijkssparen niet langer aan voor nieuwe leden. Wie al instapte, kan wel verder sparen.

De CM wil zich positioneren als een ziekenfonds. Een bankactiviteit hoort daar niet bij, aldus de directie in de Corelio-kranten.

Voorhuwelijkssparen kan vanaf veertien jaar. Op je dertigste is het al voorbij. Experts noemen het systeem de meest rendabele belegging die er is.

Andere ziekenfondsen zijn naar verluidt verbaasd over de beslissing van hun concurrent. Ze melden alvast niet te stoppen met het aanbieden van voorhuwelijkssparen.

Het systeem is wel verlieslatend voor de ziekenfondsen. In 2009 ging het om een gezamenlijk bedrag van 75 miljoen euro.


Bent u momenteel lid van de CM en bent u verbolgen over deze maatregel of begrijpt u net de ingreep? Bent u misschien zelfs van plan om van ziekenkas te veranderen omwille van deze beslissing? Laat het ons weten via hier@reageren.be. Vergeet ook niet uw contactgegevens te vermelden.Tags:Christelijke MutualiteitvoorhuwelijkssparenziekenfondsenDe Lijn moet 3 procent besparen

De Lijn moet 3 procent besparen
22 september / 19u44 Vervoersmaatschappij De Lijn moet volgend jaar 3 procent besparen. Dat was maandag na afloop van de Septemberverklaring te horen op het kabinet van minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts.


Omstreden bestuurders toch aangesteld bij Bpost

Omstreden bestuurders toch aangesteld bij Bpost22 september / 16u07 Op een bijzondere algemene vergadering van aandeelhouders bij Bpost zijn maandag Ray Stewart en Michael Stone benoemd als onafhankelijke bestuurders. Een eerste poging in mei was mislukt.


Samenwerking tussen Maersk en MSC levert Antwerpen extra volume op

Samenwerking tussen Maersk en MSC levert Antwerpen extra volume op19 september / 17u15 Een samenwerking tussen containerrederijen Maersk en MSC levert de Antwerpse haven extra volume op. Dat blijkt uit hun nieuwe vaarschema’s. Dat schrijft het gespecialiseerde magazine Flows en wordt bevestigd bij de haven. Voor Zeebrugge is…


Stevige winst op komst bij Alibaba

Stevige winst op komst bij Alibaba19 september / 16u30 Vrijdagmiddag slaat het uur U voor de Chinese e-commercegigant Alibaba. Het bedrijf trekt naar de beurs in New York. Door de grote vraag kon er nog niet meteen een openingskoers worden vastgelegd, wat erop wijst dat er een stevige winst zit…


Derde Antwerpse diamantairs getroffen door afbouw Diamantbank

Derde Antwerpse diamantairs getroffen door afbouw Diamantbank19 september / 13u20 Een derde van de Antwerpse diamantairs wordt gefinancierd door de Antwerpse Diamantbank, die zal worden ontmanteld. Dat is vrijdag te horen bij sectororganisatie Antwerp World Diamond Centre (AWDC). Het gaat vooral om de kleinere diamantairs.


Netflix wil Belgacom-decoders gebruiken

Netflix wil Belgacom-decoders gebruiken19 september / 12u34 Netflix wil zijn diensten in België graag aanbieden via de bestaande Belgacom-decoders. Zo kan het zijn pakket bij meer potentiële gebruikers introduceren.


‘Geen varkensvlees in kerstperiode’

7 reacties‘Geen varkensvlees in kerstperiode’19 september / 08u19 De Belgische varkenshouders die aangesloten zijn bij het Algemeen Boerensyndicaat (ABS) aanvaarden de lage prijs die ze voor het vlees krijgen niet langer. Uit protest willen ze vanaf 8 december tot het eind van het jaar geen vlees meer leveren.


Autoverkoop neemt al jaar aan een stuk toe

Autoverkoop neemt al jaar aan een stuk toe
17 september / 09u26 De verkoop van nieuwe wagens in Europa is tijdens de maanden juli en augustus verder gestegen. De autoverkoop zit nu al twaalf maanden in stijgende lijn, een record.


Enorme rookpluim na brand in Antwerpse haven

Enorme rookpluim na brand in Antwerpse haven16 september / 20u58 In de Antwerpse haven heeft een brand in een tankcontainer dinsdagavond voor een zwarte rookpluim gezorgd die tot in Wijnegem te zien was. Er vielen geen gewonden.


Alibaba wil 25,03 miljard ophalen bij beursgang

Alibaba wil 25,03 miljard ophalen bij beursgang16 september / 04u48 De Chinese e-commercegigant Alibaba wil uiteindelijk 25,03 miljard dollar (19,34 miljard euro) ophalen bij de beursintroductie deze week. Het zou daarmee gaan om de grootste beursintroductie uit de geschiedenis. Dat meldt de onderneming…
Stempelkaart voortaan ook elektronisch

4 reactiesStempelkaart voortaan ook elektronisch15 september / 18u17 De controlekaart waarop werklozen moeten aangeven of ze werkloos waren, gewerkt hebben of met vakantie waren, heeft voortaan ook een elektronische variant. Dat maakte de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) maandag bekend.Tekort op handelsbalans neemt af

1 reactieOESO somber over eurozone

OESO somber over eurozone


Air France schrapt helft van vluchten

Air France schrapt helft van vluchten15 september / 09u38 Piloten van luchtvaarmaatschappij Air France zijn begonnen met een staking die mogelijk een week kan duren. Maandagmorgen zijn de helft van alle vluchten geschrapt. Op Brussels Airport veroorzaken de acties geen hinder.


Heineken weigert overnamebod

Heineken weigert overnamebod15 september / 09u16 De Nederlandse bierbrouwer Heineken heeft recent het overnamebod van SABMiller, de op een na grootste bierbrouwer ter wereld, afgewezen. Dat bevestigt Heineken.


FANC verzet zich tegen herhaalde korte verlengingen levensduur Doel 1 en 2

3 reactiesFANC verzet zich tegen herhaalde korte verlengingen levensduur Doel 1 en 212 september / 17u05 De nucleaire waakhond FANC verzet zich tegen een scenario waarin de nieuwe federale regering de levensduur van de kerncentrales Doel 1 en 2 herhaaldelijk voor korte tijd zou verlengen, bijvoorbeeld met één tot drie jaar. Hoe dan ook zal…


Renault roept 15.000 Clio’s terug in België

Renault roept 15.000 Clio’s terug in België12 september / 16u21 De Belgische tak van autoconstructeur Renault roept een 15.000-tal wagens van het model Clio terug voor controle. Dat heef Karl Schuybroek, woordvoerder van Renault België, vrijdag bevestigd aan Belga.


Havenbedrijf werkt aan carpooling met andere bedrijven

Havenbedrijf werkt aan carpooling met andere bedrijven

‘Gezinnen zullen minder sparen’

‘Gezinnen zullen minder sparen’


Voedselprijzen omlaag door Russische boycot

Voedselprijzen omlaag door Russische boycot11 september / 15u20 De wereldwijde voedselprijzen zijn in augustus voor de vijfde maand op rij gedaald. Ze belanden zo op het laagste peil sinds september 2010, zo heeft de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) donderdag meegedeeld.


Reuzetransporten door Kempen en Antwerpen voor nieuw tankopslagpark in Waaslandhaven

Reuzetransporten door Kempen en Antwerpen voor nieuw tankopslagpark in Waaslandhaven11 september / 06u00 De komende nacht passeert door de Kempen en de noordrand van Antwerpen opnieuw een konvooi met pasklare opslagtanks voor de nieuwe concessie van ADPO nabij Liefkenshoek. ADPO bouwt daar, grotendeels, voor zijn klant Solventis, een gloednieuw…


Nynas stopt activiteiten in België

Nynas stopt activiteiten in België10 september / 07u30 Het Scandinavische Nynas sluit zijn Belgische verkoopdienst voor bitumen. Zowat vijftig bedienden verliezen daardoor hun job. De bonden vrezen ook voor gevolgen bij bitumenproducent ATPC.


Concentra neemt kranten Nederlands-Limburg over

Concentra neemt kranten Nederlands-Limburg over 9 september / 17u53 Concentra, de voormalige uitgever van Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen en huidig partner in Mediahuis, neemt de kranten Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad over. Daarover is zopas een akkoord ondertekend met het Britse…


“Fellaini-reclame discrimineert zwaarlijvigen”

5 reacties“Fellaini-reclame discrimineert zwaarlijvigen” 9 september / 07u14 Fitnessketen Basic-Fit moet mogelijk zijn reclamespot met Rode Duivel Marouane Fellaini van het scherm halen. Het filmpje, waarin een politieagente op de luchthaven ‘dikke’ vakantiegangers tegenhoudt en doorstuurt naar het sportcentrum,…23 september 2014
10°C 16°C
Poll:

Het aantal seksverslavingen zit in de lift. Dit is vooral...Lees ook:
Steeds meer Belgen zoeken hulp voor seksverslaving


schrijf je in voor de nieuwsbrief


Eerste overleg bij Delhaize levert niets op

Eerste overleg bij Delhaize levert niets op

1 reactieBol.com opent deuren voor Belgische winkeliers

Bol.com opent deuren voor Belgische winkeliersHema gaat reizen verkopen: ‘Eenmalige actie’

Hema gaat reizen verkopen: ‘Eenmalige actie’
5 september / 14u52 De Nederlandse winkelketen Hema ontkent dat het goedkope reizen wilt aanbieden aan Nederlandse en Belgische klanten. Hema lanceert wel een eenmalige actie met goedkope trips naar kerstmarkten, zegt woordvoerster Laetitia Gruwel.


Recordaantal klachten over leningen

1 reactieRecordaantal klachten over leningen
5 september / 05u00 De economische inspectie heeft nog nooit zoveel klachten ontvangen over kredietleningen als het afgelopen jaar. Die kreeg in 2013 469 klachten, een derde meer dan in 2011. Dat bericht De Tijd vrijdag.


1 reactieJan Fabre in Galerij der Prominenten

Jan Fabre in Galerij der Prominenten

1 reactieZeeland Seaports onderzoekt samenwerking met Vlaamse havens

Zeeland Seaports onderzoekt samenwerking met Vlaamse havens


Arabieren ontketenen nieuwe prijzenslag op Zaventem

Arabieren ontketenen nieuwe prijzenslag op Zaventem
3 september / 08u19 Vanaf vrijdag vliegt Emirates vanuit Brussels Airport naar Dubai en van daaruit verder naar Azië. Dat ontketende de voorbije weken een heuse prijzenslag op reizen naar Azië vanuit Zaventem. Bovendien hoeven Belgen niet langer naar…


Katoen Natie genomineerd voor ‘Onderneming van het Jaar’

Katoen Natie genomineerd voor ‘Onderneming van het Jaar’
2 september / 10u22 De nominaties voor ‘Onderneming van het Jaar 2014’ zijn dinsdag bekendgemaakt. Het gaat om de bedrijven Katoen Natie (Antwerpen), Kinepolis (Gent), Ontex (Aalst), Van de Velde (Wetteren) en Vyncke (Harelbeke). De award wordt op 14…